Ποιοι Είμαστε

Ο Σύλλογός μας, είχε συσταθεί από τον Δεκέμβριο του 2008 με την επωνυμία «Ανθρώπινος Κύκλος Προσφοράς». Ενσωματώθηκε για ένα διάστημα στην Κ.Ε.Δ.Α. όπου λειτούργησε έως τον Δεκέμβριο του 2010, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια σε 85 οικογένειες.
Καθώς οι ανάγκες των συμπολιτών μας αυξάνονται δραματικά την περίοδο που διανύουμε, η επανέναρξη της δράσης μας ήταν αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Έτσι από τον Μάρτιο του 2012, δραστηριοποιήθηκε και πάλι με την καινούρια επωνυμία: «Αίγινα… Εθελοντής για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον» και αυτή την στιγμή προσφέρει βοήθεια σε 178  οικογένειες.
Στελεχώνεται από εξήντα εθελοντές με ενεργό συμμετοχή. Βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και δεν επιχορηγείται από κανένα κρατικό φορέα.
Συνεργαζόμαστε με την Τράπεζα Τροφίμων του Ομίλου Βασιλόπουλος, που μας προμηθεύει μια φορά το μήνα με τρόφιμα και είδη καθαρισμού, το Σούπερ Μάρκετ ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, ορισμένους επαγγελματίες της Αίγινας και μέλη που συμβάλουν μηνιαίως, είτε οικονομικά είτε σε είδος, ανάλογα τις ανάγκες που παρουσιάζονται.
Σκοπός μας είναι:
· H στήριξη, η ανακούφιση και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των οικογενειών με ανάγκες στον τόπο μας, σε υλικό και πνευματικό επίπεδο.
Δράσεις:
· Συγκέντρωση και διανομή ειδών διατροφής και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε μηνιαία βάση
· Συγκέντρωση και διάθεση ειδών ένδυσης και υπόδησης
· Συγκέντρωση και διάθεση ειδών οικιακής χρήσης
· Δημιουργία δικτύου συνεργασίας με φορείς
· Πολιτιστικές εκδηλώσεις για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Δράσεις για το περιβάλλον:

  • Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος
  • Καθαρισμοί
  • Επιμορφωτικές δράσεις με συνεργασία φορέων
  • Τρόποι ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος

Διοικητικό Συμβούλιο από το 2016
Πυρουνάκη Αθηνά, Τριανταφύλλου Ξένη, Μερτίκας Λουκάς
Καραναστάση Φρόσω, Μαλτέζος Νεκτάριος.

Επικοινωνήστε μαζί μας, πατώντας εδώ.