1 Νοεμβρίου 2015_Μεγάλη ανάγκη σε μηνιαία βάση σε ελαιόλαδο-Σημερινή δημοσίευση από το aeginaportal

Στην περιδίνηση της ανέχειας οικογένειες της Αίγινας. Στερούνται ακόμη και το λάδι. Έκκληση από το σύλλογο Αίγινα Εθελοντής.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-11-2015 στην κατηγορία: Επίκαιρα θέματα

Δραματικές ώρες περνούν πολλές οικογένειες της Αίγινας, οικογένειες σαν όλες τις άλλες, με μικρά παιδιά, που η κρίση τις έχει θέσει στην περιδίνηση της ανέχειας, σε τέτοιο βαθμό που να στερούνται ακόμη και το λάδι. Μεσημέρι Κυριακής και την ώρα που οι περισσότερες οικογένειες συγκεντρώνονται γύρω από το τραπέζι, κάποιες άλλες υποφέρουν. H οικονομική κρίση τούς στέρησε ακόμη και αυτό το αγαθό. Ο Λουκάς είναι έτοιμος να κάνει μία διανομή δύο λίτρα λαδιού σε δύο οικογένειες, αλλά μετά από ένα τηλεφώνημα ενημερώνεται ότι μία οικογένεια κυριολεκτικά δεν έχει τι να ταΐσει τα παιδιά της. Ο Λουκάς παίρνει γρήγορα την απόφαση και μοιράζει τα δύο μπουκάλια σε τρία μικρότερα.

Ο σύλλογος Αίγινα Εθελοντής μοιάζει σαν να είναι σε εμπόλεμη ζώνη. Οι ανάγκες είναι εκρηκτικές και οι εθελοντές που βοηθούν στο έργο του, βιώνουν την πραγματικότητα της κρίσης στο πετσί τους. «Χρειαζόμαστε απαραίτητα 180 λίτρα λάδι το μήνα», λέει ο Λουκάς, και συμπληρώνει ότι το κόστος του φτάνει τα 900 ευρώ, χρήματα που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν έκκληση στους κατοίκους του νησιού για προσφορά σε λάδι. Ο σύλλογος υποστηρίζει 180 οικογένειες, αριθμός που αυξάνει κάθε χρόνο.

Τα χέρια του Λουκά δεν σταματούν να δουλεύουν και η συζήτηση συνεχίζεται βιαστικά γιατί πρέπει να φύγει για τη διανομή. Εξηγεί ότι προσπαθούν να συγκεντρώνουν κορν φλέικς και κρουασάν για να έχουν κάτι να φάνε τα παιδιά αυτών των οικογενειών πριν φύγουν για το σχολείο.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ ο σύλλογος χρειάζεται την υποστήριξη των κατοίκων του νησιού. Τις επόμενες ημέρες θα συναντήσουμε από κοντά τους ανθρώπους του συλλόγου και θα δούμε συνολικά τις δράσεις και την προσφορά του. Ο σύλλογος Αίγινα Εθελοντής στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται απέναντι από το πρατήριο καυσίμων «Κοκόλης».  Τηλ: 22974 00073 και email: aeginaethelontis@gmail.com

Posted in Νέα.